Dom > Znanje > Sadržaj

Održavanje i popravak najlonskih transportnih traka

- Feb 10, 2018 -


1, transportni pojas treba čuvati tokom transporta i skladištenja, izbegavati direktnu sunčevu svetlost ili ispiranje kiše i snjeka, sprečiti kontakt sa kiselinama, alkalijama, uljima, organskim rastvaračima i drugim supstancama, a treba biti udaljen jedan metar od uređaja za grejanje.


2, temperatura skladištenja treba održavati u prodavnici između 18-40 ° C, relativna vlažnost treba održavati na 50-80%.


3, tokom skladištenja, proizvod se stavlja u rolne, ne sme se preklapati, tokom postavljanja treba obrnuti kvartalno.


4, različite vrste specifikacija sloja transportnih traka ne treba koristiti zajedno, konektor je najbolje koristiti adhezivni metod.


5, vrsta transportne trake, struktura, veličina, sloj treba da se zasniva na uslovima korišćenja razumnog izbora.


6, brzina transportnog traka uglavnom nije veća od 2,5 m / s, velika veličina bloka, veliki abrazivni materijali i upotreba fiksnog uređaja za ispražnjavanje goriva najmanju moguću upotrebu.


7, odnos između prečnika transportnog bubnja i sloja transportnog traka, bubnja prenosa, pravca bubnja i zahtjeva ugla kotrljanja valjka treba da bude zasnovan na dizajnu transportnih aviona, razumnim izborom.


8, pravac hranjenja bi trebao biti duž pravca kretanja trake, kako bi se smanjilo udare materijala kada bi se traka trebala pokupiti, smanjujući rastojanje materijala; Odeljak primanja traka bi trebalo da skrati rastojanje između valjka i upotrebe curenja valjka valjka, u skladu sa mekom pločom za mjerenje, kako ne bi prešla materijal, grebanje pojasa transportnog traka.


9, transportna traka treba obratiti pažnju na sledeća pitanja koja se koriste: ① izbjegavajte da je valjak pokriven materijalom, što dovodi do vretena neefikasne, kako bi se sprečilo curenje u bubnjem i traku, obratite pažnju na podmazivanje aktivnog dela , ali ne masnih transportnih traka; ② izbegavajte Sa puštanjem tereta; ③ odstupanje trake se dešava, kada se primeni da preduzmete mjere za ispravljanje; ④ je otkrio lokalno oštećenje kada je traka napravljena od popravke pamuka, kako bi se izbjeglo širenje;


Relevantne industrije znanja

Srodni proizvodi

  • Trakasti transportni remen
  • Aramid transportni pojas
  • Inteligentni trakasti transportni remen protiv čelika
  • Traka za transport čeličnih kablova otporna na visoke temperature
  • Transportni trak cijevi
  • Hemikalije i đubriva Transportni pojas